Steunzolen laten maken? Dat kan bij Ortho4you!

IMG_0792a.jpg

Heb je pijnlijke voeten? Heb je last van knie- of rugklachten? Of misschien heb je een voorschrift gekregen van de dokter na een consultatie? Dan kan je bij Ortho4you terecht voor steunzolen op maat.

Heel wat klachten kunnen namelijk opgelost worden door het dragen van steunzolen. 

Elke activiteit vraagt om een andere benadering als het aankomt op de bewegingsmogelijkheden. Daarom kan extra ondersteuning aan de voet je soms verlichtend werken. Een ondersteunende steunzool kan dan wellicht een oplossing bieden voor uw klachten. 


Op maat gemaakte steunzolen: verschillende materialen


Bij Ortho4you worden steunzolen individueel en op maat gemaakt. Er is een zeer grote variëteit aan materialen en werkwijzen om steunzolen op te bouwen. Het type van de op maat gemaakte steunzolen is afhankelijk van de vorm van de voet, maar ook van het type van schoen waarin u de steunzolen wenst te dragen. Een steunzool die vooral gedragen zal worden in een sportschoen zal er namelijk helemaal anders uitzien dan een steunzool die in een sandaal gedragen wordt. Het maken van deze steunzolen gebeurt steeds in overleg, en er wordt te allen tijde rekening gehouden met een eventueel voorschrift van de arts.  


Voor elke schoen kan een aangepaste steunzool gemaakt worden.Steunzolen kunnen daarom zeer gericht en gepersonaliseerd gemaakt worden, afhankelijk van jouw specifieke voeten, aandoeningen en noden. De steunzolen kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven, dus we doen er bij Ortho4you alles aan om ze zo comfortabel en functioneel mogelijk te maken! Er wordt steeds samen met jou bekeken welk type steunzool en welk materiaal het beste past bij jouw situatie. 

 

 

Op maat gemaakte steunzolen: verschillende types

Steunzolen zijn uniek voor ieder individu en moeten daarom op maat gemaakt worden. De stand van uw voeten, en bijgevolg ook uw houding, is voor iedereen persoonlijk, waardoor ook de klachten en noden verschillen van persoon tot persoon. Ortho4you garandeert een persoonlijke aanpak voor iedereen waarbij op maat gezocht wordt naar de meest geschikte oplossing. 


Een steunzool op maat laten maken is ook afhankelijk van de aandoening waarvoor je deze laat maken. Een steunzool voor platvoeten zal bijvoorbeeld anders vervaardigd worden dan een steunzool die voorvoetproblemen tegengaat. En er bestaan ook steunzolen specifiek voor diabetes- en reumapatiënten, bijvoorbeeld. Bij Schaeps wordt er samen met jou gekeken naar welke steunzool het beste past bij jouw situatie. 


Ortho4you beschikt dus over de mogelijkheid tot het vervaardigen van een uitgebreid assortiment steunzolen die voor elke activiteit de gepaste ondersteuning bieden of eventuele voetklachten kunnen voorkomen.  

Ben je niet zeker of je steunzolen nodig hebt?

Bij Ortho4you kan je ook terecht voor een gratis digitale voet- en loopanalyse waarbij jouw unieke beweging wordt geanalyseerd om bepaalde pijnpunten of risicozones vast te stellen. Op die manier kan de oorzaak van bepaalde klachten achterhaald worden en kan er bekeken worden hoe deze verholpen en/of voorkomen kunnen worden met 100% maatwerk. Bij interesse in een voetanalyse kan je eenvoudig een afspraak maken via de website. 

 

 

Op maat gemaakt voor je schoen

Wanneer je bij Ortho4you steunzolen op maat laat maken, passen we ze tijdens je afspraak precies in je schoenen om de perfecte pasvorm en perfecte functionaliteit te garanderen. Bij aflevering zijn de steunzolen nog niet op maat gesneden, omdat we ze uiteraard niet kunnen maken in jouw schoen. De steunzool is natuurlijk wel al perfect afgestemd op je voet, maar wordt tijdens je laatste afspraak daarom precies op maat gesneden om in jouw favoriete paar schoenen te passen. Bij Ortho4you staat comfort én functionaliteit voorop. We zullen er dus alles aan doen om de perfecte steunzolen voor je af te leveren.  


Mocht je na het verkrijgen van je steunzolen (binnen de maand na je laatste afspraak) merken dat er toch iets niet in orde is, dan mag je gratis terug op controle komen. We doen er dan alles aan om het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Let wel op: maak hier zeker een afspraak voor! 


Ortho4you is bovendien een geconventioneerde bandagist en orthopedist, waardoor een terugbetaling voor steunzolen van uw ziekenfonds mogelijk is. Lees hierover meer op volgende pagina: Prijs en tussenkomst Mutualiteit 

 


Het comfort van een tweede paar

Net zoals met een bril, kan het bevorderend zijn om een tweede paar steunzolen aan te schaffen. Voor elke activiteit is er een aangepaste steunzool die een betere ondersteuning kan bieden en klachten kan voorkomen. Sportsteunzolen zijn bijvoorbeeld totaal verschillend van steunzolen voor alledaags gebruik. Bij een sportsteunzool staat schokdemping al heel snel centraal, terwijl dat bij een alledaagse steunzool niet altijd nodig is.

Een ander voorbeeld zijn steunzolen voor sandalen. Je kan ervoor kiezen om specifiek steunzolen te laten maken die helemaal aangepast zijn aan jou sandaal. Het voordeel hiervan is dat de steunzool er perfect in zal liggen en bijna niemand zal opmerken dat je steunzolen draagt. Daarenboven blijft je steunzool ook veel beter liggen en heb je een betere ondersteuning.  


 



Verder is het ook gewoon heel gemakkelijk om een tweede paar te hebben. Je moet dan niet telkens je steunzolen oversteken van de ene schoen naar de andere. Niet elke steunzool is gelijk, waardoor de werking ervan ook verschillend is. Steunzolen die gemaakt zijn voor een specifiek paar schoenen zullen in een ander paar niet dezelfde (optimale) werking hebben.   


Een tweede paar steunzolen is daarom geen overbodige luxe. Meer nog, een tweede paar steunzolen staat garant voor een duurzamer gebruik vanwege het regelmatig (kunnen) afwisselen zodoende dat de steunzolen voldoende verlucht worden. Met een tweede paar steunzolen garandeer je dus niet alleen dat je steunzolen perfect passen in de schoenen waarin je ze op dat moment draagt, maar ook dat ze langer zullen meegaan! Vergeten je steunzolen over te steken en zonder comfortabele zool op stap zijn is vanaf dan geen dagelijkse kost meer! 

Wat kan Ortho4you voor u doen?

Ortho4you heeft reeds enkele jaren ervaring in het vervaardigen van steunzolen. Je kan bij ons terecht voor steunzolen in verschillende uitvoeringen en voor verschillende schoenen. Je krijgt bij Ortho4you ook korting wanneer je twee paar steunzolen bestelt in één bestelling. Meer info hierover vind je in de winkel. 

  

  • 20 euro korting op het tweede paar wanneer je 2 paar steunzolen tegelijk aankoopt. 

  • 10 euro korting op het tweede paar wanneer je het tweede paar binnen de maand na de bestelling van het eerste paar aankoopt. 

  • De korting vervalt wanneer je het tweede paar aankoopt ná de eerste maand verstreken is. 

  • Steunzolen voor veiligheidsschoenen vallen niet onder deze actie. 


Wens je graag nog meer informatie over de juiste steunzool voor je favoriete paar schoenen? Zit je met vragen of ben je in het bezit van een doktersvoorschrift? Twijfel niet om een afspraak te maken! Onze professionals staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies op maat, ook wanneer je een vrijblijvende consultatie wenst. Bij Ortho4you voorzien we je van de beste zorgen. 

Maak eenvoudig een afspraak online via de website, of kom langs in de winkel.