Buikgordel

Buikgordel

Een buikgordel, ook wel bekend als een buikband of buikbandage, is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om ondersteuning te bieden aan de buikstreek. Het wordt vaak gebruikt bij verschillende gezondheidsomstandigheden en kan verschillende doelen dienen. 

BUIKGORDEL-DAME.jpg

Enkele belangrijke aspecten van een buikgordel

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een buikgordel: 

1. Ondersteuning na een operatie: 

Een buikgordel kan worden voorgeschreven na buikoperaties, zoals buikwandcorrecties of herniaoperaties. Het biedt compressie en ondersteuning aan het geopereerde gebied, waardoor het comfortabeler kan aanvoelen en het herstel kan bevorderen. 

2. Ondersteuning bij hernia's: 

Voor mensen met bepaalde soorten hernia's, zoals een liesbreuk of navelbreuk, kan een buikgordel worden voorgeschreven om de hernia te ondersteunen en te voorkomen dat deze groter wordt. 

3. Verstelbaarheid en Materialen: 

Buikgordels zijn maatwerk en gemaakt van niet-elastische materialen zoals tijk. Dit zorgt voor een goede pasvorm en comfort tijdens het dragen. 

4. Medisch advies

Het gebruik van een buikgordel moet altijd worden besproken met een arts. Het is belangrijk om de juiste maat te nemen en de duur van het dragen af te stemmen op de individuele behoeften en gezondheidsomstandigheden. 

Laat u adviseren door een specialist

Het is cruciaal om een buikgordel alleen te gebruiken op advies van een arts, omdat onjuist gebruik de situatie kan verergeren. Het type buikgordel en de duur van het dragen variëren afhankelijk van de specifieke gezondheidstoestand van de persoon. Ortho4you adviseert jou graag de keuze van de juiste buikgordel. 

Wij geven u graag persoonlijk advies. Komt u graag langs bij Ortho4you voor orthopedie? Maak dan online een afspraak.

Hulp nodig?