Hulpmotor

Hulpmotor

Een hulpmotor bij een rolstoel verwijst meestal naar een elektrische aandrijving die aan een manuele rolstoel kan worden toegevoegd om de gebruiker of de persoon die de rolstoel duwt te helpen bij het voortbewegen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten: 

  1. Elektrische Aandrijving: Een hulpmotor voor een rolstoel is een elektrische aandrijving die aan de rolstoel wordt bevestigd. Deze motor biedt extra kracht om de rolstoel voort te bewegen, waardoor de gebruiker minder inspanning hoeft te leveren. 

  1. Bevestiging: De hulpmotor wordt meestal op de achterkant van de rolstoel gemonteerd. Het kan worden bevestigd aan het frame en in sommige gevallen worden verwijderd wanneer elektrische hulp niet nodig is. 

  1. Bediening: De bediening van de hulpmotor kan variëren, maar het omvat vaak een eenvoudig bedieningspaneel dat aan de rolstoel is bevestigd of een afstandsbediening die de gebruiker bij zich draagt. Hiermee kan de gebruiker de snelheid regelen en de motor in- of uitschakelen. 

  1. Oplaadbaar: De meeste hulpmotoren voor rolstoelen werken op oplaadbare batterijen. Dit maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om de motor op te laden en klaar te zijn voor gebruik. 

  1. Voordelen: Een hulpmotor voor een rolstoel kan de mobiliteit en onafhankelijkheid van gebruikers vergroten, vooral bij langere afstanden of heuvelachtig terrein. Het kan ook gunstig zijn voor gebruikers die niet de volledige kracht hebben om zichzelf voort te bewegen. 

  1. Gewicht en Vervoer: Het toevoegen van een hulpmotor kan het gewicht van de rolstoel verhogen. Sommige modellen zijn echter ontworpen met het oog op draagbaarheid en kunnen worden gedemonteerd voor gemakkelijk transport. 

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid en functies van hulpmotoren kunnen variëren afhankelijk van het merk en het model. Als iemand overweegt een hulpmotor aan een rolstoel toe te voegen, is het raadzaam om advies in te winnen.Ortho4you zal ervoor zorgen dat het de juiste keuze is op basis van je individuele behoeften en mogelijkheden. 

Hulp nodig?