Compressiekousen: Vlakbrei medische compressiekousen

Een vlakbrei medische compressiekous verwijst naar een type compressiekous dat wordt geproduceerd met behulp van vlakbreimachines. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en overwegingen met betrekking tot vlakbrei medische compressiekousen: 

Vlakbreitechnologie

1. Vlakbreitechnologie

Vlakbrei verwijst naar een breitechnologie waarbij de kous als een plat vlak wordt gebreid en vervolgens in de gewenste vorm wordt genaaid of geassembleerd. Dit in tegenstelling tot rondbrei compressiekousen waarbij de kous in een buisvorm wordt gebreid. 

2. Aangepaste pasvorm

Vlakbrei medische compressiekousen kunnen nauwkeuriger worden afgestemd op de individuele maat en vorm van het been. Dit is vooral belangrijk voor medische compressie, waar een goede pasvorm essentieel is om de juiste druk op de bloedv- en lymfevaten uit te oefenen. 

3. Differentiatie in drukzones

Bij vlakbrei medische compressiekousen kunnen verschillende delen van de kous variëren in drukniveaus. Dit zorgt voor een op maat gemaakte compressie die kan variëren afhankelijk van de medische behoeften van de drager. 

4. Materiaalkeuzes

Deze kousen worden vaak vervaardigd uit elastische materialen zoals spandex, nylon of polyester om de nodige compressie te bieden en tegelijkertijd comfortabel te zijn. 

5. Medische indicaties

Vlakbrei medische compressiekousen worden vaak voorgeschreven bij de behandeling van verschillende medische aandoeningen, zoals spataderen, oedeem (zwelling), veneuze insufficiëntie,lipoedeem en lymfoedeem. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de preventie van diepe veneuze trombose (DVT) en tijdens postoperatief herstel. 

6. Drukklasse en maatvoering

Net als bij andere compressiekousen zijn vlakbrei medische compressiekousen beschikbaar in verschillende drukklassen en maten. Een medische professional zal de juiste drukklasse en maatvoering voorschrijven op basis van de medische behoeften van de patiënt. 

Medische vlakbrei compressiekousen kunnen zowel in prefab (kniekous) als maatwerk. 


MEDIHANDKOUS-mediven_550_Arm.jpg

Het is belangrijk op te merken dat medische compressiekousen vaak worden voorgeschreven door zorgverleners op basis van de specifieke gezondheidstoestand van de patiënt. Daarom is het altijd aan te raden om het advies van een arts op te volgen bij het selecteren en dragen van medische compressiekousen. 

Binnen deze groep wordt er zowel met prefeb kousen als maatwerk kousen gewerkt. Indien de maten van het been of de arm niet binnen de standaard maten vallen of indien er nood is aan een specifieke opbouw van de compressiekous, dan zal er voor maatwerk gekozen worden.  

Er is een divers gamma beschikbaar bij al onze fabrikanten, zowel in prefab al maatwerk therapeutisch elastische kousen.  

De maatname van dit type compressiekousen is zeer specifiek. Daarom vragen we om steeds op afspraak te komen. Gelieve er rekening mee te houden dat de maatname zo vroeg mogelijk op de dag moet gebeuren.

Wat zijn medische compressiekousen (TEK)?

Wat zijn medische compressiekousen (TEK)?

Moet u medische compressiekousen dragen, maar weet u niet goed wat dit is? Graag geven we u meer uitleg. 

Lees meer

Rondbrei medische compressiekousen

Rondbrei medische compressiekousen

Wat zijn de verschillende type ronbrei medische compressiekousen? Wij geven u graag een overzicht.

Lees meer

Is er een tussenkomst voor medische compressiekousen? Lees er meer over! Komt u graag langs bij Ortho4you voor medische compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

Hulp nodig?