Wandelstokken

Wandelstokken

Wandelstokken en krukken zijn beide mobiliteitshulpmiddelen die worden gebruikt om extra ondersteuning en stabiliteit te bieden aan mensen die moeite hebben met lopen. Hoewel ze vergelijkbare doelen hebben, verschillen ze in ontwerp, gebruik en functionaliteit. Bij Ortho4you hebben we een uitgebreid gamma voorhanden. 

Wandelstokken

  1. Ontwerp: Een wandelstok heeft meestal een eenvoudig ontwerp bestaande uit een enkele stok met een handgreep aan de bovenkant en een rubberen dop aan de onderkant. 

  1. Handgreep: De handgreep van een wandelstok is vaak ergonomisch ontworpen en kan verschillende vormen hebben, zoals T-vormig, gebogen of anatomisch gevormd. De handgreep biedt comfort en ondersteuning aan de gebruiker. 

  1. Materialen: Wandelstokken worden vaak gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium, hout of koolstofvezel. 

  1. Gebruik: Een wandelstok wordt meestal gebruikt aan één kant van het lichaam en is bedoeld voor lichte ondersteuning en evenwicht, vooral bij vermoeidheid of lichte mobiliteitsproblemen. 

  1. Aanpassingen: Sommige wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de lengte van de gebruiker. 

Krukken

  1. Ontwerp: Krukken bestaan uit twee aparte stokken, één voor elke hand. Ze hebben handvatten, verstelbare schachten en rubberen doppen aan de onderkant. 

  1. Handgrepen: Krukken hebben meestal handvatten die ergonomisch zijn ontworpen en ontworpen zijn om de handpalmen goed te ondersteunen. Sommige krukken hebben ook manchetten rond de onderarm voor extra stabiliteit. 

  1. Materialen: Krukken worden vaak gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium of staal. 

  1. Gebruik: Krukken worden doorgaans gebruikt in paren, waarbij elke kruk aan één kant van het lichaam wordt geplaatst. Ze bieden meer ondersteuning dan wandelstokken en worden vaak gebruikt bij ernstigere mobiliteitsproblemen, zoals na operaties of bij blessures. 

  1. Aanpassingen: Krukken zijn meestal in hoogte verstelbaar, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de individuele lengte van de gebruiker. 

Beide mobiliteitshulpmiddelen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een persoon door Ortho4you. Het is belangrijk dat het juiste hulpmiddel wordt gekozen op basis van de individuele mobiliteitsbehoefte en gezondheidstoestand van de gebruiker. 

Hulp nodig?