Postoperatieve compressiebeha's

Postoperatieve compressiebeha's

Een eerste belangrijk onderdeel van het herstelproces omvat het dragen van een postoperatieve compressiebeha. Dit wordt reeds aangeraden vanaf het moment van de ingreep. De beha kan in de meeste gevallen zelfs aangebracht worden door de chirurg. Een dergelijke compressiebeha zorgt ervoor dat de geopereerde borst gestabiliseerd en geïmmobiliseerd wordt, wat het genezingsproces van het borstweefsel bevordert. 

Waarom is zo’n beha nu belangrijk en wat zijn enkele kenmerken van een postoperatieve compressiebeha? Wel, het stabiliseren van de borst na de operatie is van uiterst belang, waardoor een juiste, en constante druk, cruciaal is. Een compressiebeha kan hierbij helpen dankzij de specifiek gebreide stof die een constante druk uitvoert op de juiste plaats van het lichaam.

Hier bestaan ook verschillende gradaties in; zo zijn er compressiebeha’s met lichte druk, voor vlak na de operatie, maar ook beha’s met een medium of hoge druk voor in een latere fase na de ingreep. Zo wordt er voor elke vrouw en elke fase een specifieke aanpak gegarandeerd om zo het genezingsproces te optimaliseren.

anitacompressiebeha.jpg

Siliconen littekenpleisters

Om littekens te voorkomen, en de genezing ervan te stimuleren, kan je ervoor kiezen om met siliconen littekenpleisters te werken na de operatie. Zulke stickers werken als een soort tweede huid en zorgen daardoor voor een vochtige omgeving op het litteken. Het litteken droogt zo niet uit, wat de aanmaak van overmatig bindweefsel om de wonde te sluiten tegengaat. Deze stickers bestaan in verschillende vormen en voor verschillende lichaamsdelen: zo bestaan er siliconen littekenpleisters voor de tepel specifiek, maar ook algemeen voor de borst of voor de buikwand. Dit soort pleisters kan in feite voor elke wonde gebruikt worden om littekens te vermijden.

Het gebruik van de siliconen patches in combinatie met compressietextiel kan permanente littekens vermijden. Deze combinatietherapie zorgt voor een constante oppervlaktedruk en een vochtige omgeving op het litteken, wat een positieve invloed heeft op de genezing ervan. Bij een constant gebruik van beide producten kan een litteken vrijwel onzichtbaar worden.

littekenpleistersamoena.png

We hebben bij Ortho4you dus een hele reeks producten binnen ons gamma van postoperatieve borstzorg die de herstelfase van een borstoperatie kunnen bevorderen. We geven je hierover ook graag advies op maat tijdens een afspraak in onze winkel. Heb je meer informatie nodig over de volgende stap in jouw traject? Of heb je vragen over een bepaald product? Twijfel niet om ons te contacteren, of maak een afspraak in de winkel. We garanderen dat we zoeken naar een gepaste oplossing op maat!

Heeft u graag meer informatie over de volgende stappen binnen uw traject? Of hebt u nood aan advies omtrent de verschillende producten die beschikbaar zijn? Maak dan online uw afspraak, en kom bij Ortho4you langs. Uw partner in de borstzorg.

Hulp nodig?