Rondbrei medische compressiekousen

Rondbrei medische compressiekous

Compressiekousen zijn ontworpen om druk uit te oefenen op de benen en voeten, en rondbrei compressiekousen zijn specifieke types die op een naadloze manier worden gebreid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van rondbrei compressiekousen: 

  1. Compressietechnologie: 

  • Compressiekousen oefenen druk uit op de bloedvaten in de benen en helpen de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die langdurig staan of zitten, zoals tijdens reizen of werk. 
  1. Naadloos Ontwerp: 

  • Rondbrei compressiekousen worden vaak op naadloze wijze gebreid, wat betekent dat ze geen naden hebben die mogelijk ongemak kunnen veroorzaken. Dit draagt bij aan het comfort, vooral tijdens langdurig dragen. 
  • Rondbreikousen zijn in vele kleuren beschikbaar 

  • Er zijn steeds verschillende mogelijkheden in een medische compressiekous, zoals een open teen of ani-slip boord. 

  • Zowel prefab als maatwerk is mogelijk. 

  1. Gerichte Druk: 

  • Deze medische compressiekousen zijn zo ontworpen dat de compressie gelijkmatig over het been wordt verdeeld, waarbij de druk doorgaans het hoogst is bij de enkel en geleidelijk afneemt richting de kuit en het bovenbeen. Dit helpt bij het bevorderen van de bloedcirculatie en het voorkomen van lichte zwelling. 

  1. Voordelen voor de Gezondheid: 

  • Medische compressiekousen worden vaak gebruikt om de symptomen van aandoeningen zoals spataderen, oedeem (zwelling), en het restless legssyndrome te verminderen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor atleten om spiervermoeidheid te verminderen en het herstel te versnellen. 

  1. Maten en Drukklasse: 

  • Medische compressiekousen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en drukklassen. De juiste maat en drukklasse zijn belangrijk om de beoogde werking te garanderen. 

  • Een medische compressiekous rondbrei high stifness kenmerkt zich door een hogere stijfheid van de vezels, waardoor de wandstabiliteit van de kous sterker is.  Dit type kous wordt ingezet bij chronische veneuze insufficIëntie. 

  1. Materialen: 

  • Rondbrei medische compressiekousen worden vaak gemaakt van elastische materialen zoals spandex, nylon of polyester. Deze materialen zorgen voor een goede pasvorm en behouden hun compressie-eigenschappen. 

  1. Gebruikstips: 

  • Het is belangrijk om medische compressiekousen correct aan te trekken om de gewenste druk te verkrijgen. Dit wordt vaak vanaf de enkel naar boven gedaan. 

  • Overleg met een medische professional als je overweegt compressiekousen te dragen voor specifieke medische aandoeningen. 

Raadpleeg altijd een arts of gezondheidsprofessional voor advies op maat, vooral als je compressiekousen overweegt voor medische doeleinden. 

vt_micro_mf15_backstage_jive_azur_4c_1443731_01Middel.jpg

Medische compressiekousen: Moeilijk om aan en uit te doen? Lees er meer over! Komt u graag langs bij Ortho4you voor medische compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

Ruim gamma aan rondbrei medische compressiekousen

Ruim gamma aan rondbrei medische compressiekousen

Binnen Ortho4you is een ruim gamma aan rondbrei medische compressiekousen voorradig. 

Lees meer

Welke maat heeft u nodig?

Welke maat heeft u nodig?

Bij de maatname van een compressiekous komt er heel wat kijken. Er zijn heel veel verschillende type compressiekousen en binnen elk type, zijn er nog heel veel factoren die de compressiekous die aan uw noden beantwoordt, beïnvloeden.

Lees meer

Is er een tussenkomst voor medische compressiekousen? Lees er meer over! Komt u graag langs bij Ortho4you voor compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

Wij geven u graag vrijblijvend advies. Maak hiervoor online uw afspraak.

Hulp nodig?