Compressiekousen & maatbepaling

Het belang van een correcte maatname.

Een correcte manuele of digitale maatname is essentieel om de juiste druk en het gewenste resultaat te bereiken. Indien de maten niet juist worden opgenomen, dan zal de compressiekous niet de juiste ondersteuning geven.

Ortho4you hecht hier enorm veel belang aan en voert telkens een grondige maatname en analyse uit.

Voor een juiste maatbepaling is het zeer belangrijk om de maten zo vroeg mogelijk op de dag te nemen. Zeker bij benen of armen die erg zwellen in de loop van de dag. Indien hier geen rekening mee gehouden wordt, zal dit een effect hebben op de werking van de kous.  

Komt u graag langs bij Ortho4you voor een maatname voor compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

mediven-plus-Vespa-zu-zweit-300dpi.jpg

Opbouw van een medische compressiekous

Er bestaan heel veel verschillende compressiekousen. Ortho4you is reeds jaren gespecialiseerd in compressiekousen en heeft een zeer ruim assortiment bestaande uit verschillende merken (Bauerfeind, Juzo, Medi, Sigvaris).

Elk merk heeft verschillende types compressiekousen, maar naast al deze verschillende types zijn er binnen elke type nog heel veel mogelijkheden die zullen leiden tot één specifieke compressiekous die aan uw noden zal beantwoorden. Factoren die de opbouw van de kous mee zullen bepalen zijn onder andere: 

  • Uitvoering van de kous: kniekous, dijkous, panty, zwangerschapspanty,....
  • Drukklasse: Klasse 1, Klasse 2, ...
  • Teengedeelte: Open of gesloten tenen? 
  • Boord: Gewone boord, Siliconen boord, Noppenboord, boord afgewerkt met kant, ...
  • Kleur 

Dit heeft als gevolg dat er enorm veel uitvoermogelijkheden zijn en dat het juiste advies enorm belangrijk is.

mv-Farbkonzept-Backstage-plus-Marine-IM-2793-Sideshot.jpg

Online kopen of in de winkel?

Heeft u nog nooit compressiekousen gehad?
Dan raden we u aan om naar de winkel te komen zodat we u het nodige advies en uitleg kunnen geven. 

Heeft u al compressiekousen en wil u graag dezelfde bijbestellen?
Dit is zeker mogelijk. Gelieve er dan wel zeker van te zijn dat uw maten niet gewijzigd zijn. Indien u hierover twijfelt, raden we u toch aan om naar de winkel of één van onze aanmeetpunten te komen. 

Wenst u de compressiekousen online te kopen? Gelieve er rekening mee te houden dat deze wegens hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden

bauerfeind-venotrain-micro-creme-lifestyle-print_4622_03.jpg

Is er een tussenkomst voor medische compressiekousen? Lees er meer over! Komt u graag langs bij Ortho4you voor compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

Compressiekousen aan en uit doen

Compressiekousen aan en uit doen

In de praktijk zien we dat mensen compressiekousen vaak niet willen dragen, omdat men ze niet gemakkelijk aankrijgt. Dit hoeft niet zo te zijn, mits de juiste techniek. 

Lees meer

Type compressiekousen

Type compressiekousen

Bent u op zoek naar compressiekousen, maar weet u niet meteen waar u zich aan moet verwachten? Er zijn heel veel verschillende type kousen. We hebben getracht al de verschillende type compressie kousen voor u in kaart te brengen. 

Lees meer

Wij geven u graag vrijblijvend advies. Komt u graag langs bij Ortho4you voor compressiekousen? Maak dan online een afspraak.

Hulp nodig?