Hoe uw scootmobiel onderhouden?

Verzorg uw scootmobiel en voorkom problemen

Uw scootmobiel goed onderhouden zorgt ervoor dat u jarenlang veilig en comfortabel kunt blijven rijden. Veel onderhoud is er niet nodig, maar een aantal zaken zijn wel belangrijk. We lijsten ze graag even voor u op: 

Verleng de levensduur van de batterijen van uw scootmobiel

De batterijen zijn een essentieel onderdeel van uw scootmobiel en vragen dan ook om een correcte gebruikswijze. Hieronder vindt u enkele tips om de batterijen van uw scootmobiel zo lang mogelijk te laten meegaan:

  • Laadt de batterijen volledig op in één oplaadbeurt, rechtstreeks in het stopcontact (niet via een verdeelstekker.) Dit betekent dat u ze blijft opladen tot de lader groen of OK aangeeft. Omdat een oplaadbeurt gemiddeld 6 tot 8 uur in beslag neemt, raden wij u aan dit steeds ’s nachts te doen.
  • Het optimale laden gebeurt door telkens na een gebruik gedurende dag en ongeacht de afstand de lader 's avonds in te steken. 
  • Als u beslist uw scooter voor een lange periode niet te gebruiken, moet u hem toch regelmatig opladen om ervoor te zorgen dat hij altijd klaar is voor onmiddellijk gebruik. Als de batterijen voor een lange periode niet worden gebruikt, ontladen ze langzaam zichzelf (volledig ontladen); zo wordt het onmogelijk om ze te herladen met de voorziene batterijlader. Wanneer batterijen niet worden gebruikt, moeten ze minstens elke 4 tot 8 weken worden herladen (afhankelijk van de laadindicator).
Levensduurbatterijen.png

Controleer regelmatig de bandendruk

De bandendruk is erg belangrijk voor het goed functioneren van uw scootmobiel. Bovendien vergt het rijden met de juiste bandendruk minder energie en dat komt de levensduur van uw batterijen ten goede. De juiste spanning van uw banden vindt u terug in de handleiding van uw scooter of op de banden zelf. 

Mobiliteitbandendruk.png

Reiniging van de scootmobiel

Het is aangewezen om uw scooter regelmatig te kuisen. Modder of ander opgespat vuil kunt u het best meteen reinigen met een natte spons. Achteraf droogt u de scooter met een droge, zachte doek.

Mobiliteitreinigen.png

Uw scootmobiel op onderhoud

Naast het goed opladen en regelmatig reinigen van uw scootmobiel, moeten er nog andere zaken regelmatig nagekeken worden zoals de toestand van de banden, wielassen, wiellagers en andere bewegende onderdelen.

 

Mobiliteitherstelling.png

Vragen over het onderhouden van uw scootmobiel of wilt u het onderhoud liever niet zelf uitvoeren? Wij helpen u graag verder. Komt u graag langs bij Ortho4you voor meer info over scooters? Maak dan online een afspraak.

Rij veilig met uw scootmobiel

Rij veilig met uw scootmobiel

Een scootmobiel maakt u weer mobieler. U begeeft zich weer in het verkeer. Met onze tips en aanbevelingen kunt u veilig de baan op.

Lees meer

Pechverhelping

Pechverhelping

U bent onderweg en u heeft panne met uw scootmobiel? Hoe geraakt u thuis en wat met uw scooter? Ook hierbij kunnen wij u adviseren! 

Lees meer

De aankoop van een scootmobiel hoeft geen grote impact te hebben op uw portemonnee.

Hulp nodig?